Кирил Петков предизвика пореден скандал около името си!

Завъртя се поредният скандал около името на вече екс премиера Кирил Петков. Дали той отново ще поеме властта при нови избори, или не, засега трябва да гадаем, но това, което направи вчера, е безпрецедентно. Поне по думите на Корнелия Нинова и още редица политически лидери.

Знаем, че Петков еднолично взе решение да натири от държавата ни цели 70 руски дипломати, които, по думите му, са работили против националните ни интереси и са доносничели на различни чужди страни и хора. Очаква се още в неделя те да бъдат натоварени на полет до Москва и да бъдат върнати в родината си.

Постъпката на Петков шокира всички като една от първите, рязко разграничили се от него, е Корнелия Нинова. Тя нарече действията безпрецедентни и носещи тежки последици за държавата като заяви твърдо, че БСП е против това решение и няма да се съгласи с него. Нейни съпартийци напълно я подкрепиха.

Лидерът Костадинов на Възраждане също скочи и яростно обвини Петков в подклаждане на омраза и даже заяви, че като нищо премиерът ни в оставка ще разпали реална война с Русия, преди да си обере крушите.