И полицията мълчи като риба по случая

Пълно информационно затъмнение е надвиснало върху новия скандал, свързан с „Атака”.

Случаят с агресивното поведение на екип от партийната телевизия на националистическата партия „Атака” (Алфа) е покрит от тотална информационна завеса. Случката се разигра около 12 ч. днес, отново във Варна, когато екип на телевизията нахлу в сградата на Франкофонския център, разположен на ул. "Асен Златаров". Това, което се знае до момента е, че са искали да интервюират френската дипломатка Стефани Дюмортие, която се забърка във въздушния скандал, заформен от председателя на „Атака” – Волен Сидеров.

[caption id="attachment_263593" align="alignleft" width="300"]И полицията мълчи като риба по случая И полицията мълчи като риба по случая[/caption]

Дипломатката обаче категорично отказала да даде интервю за партийната телевизия. Отказът й се превърнал в поредния повод за скандал. Разразил се такъв скандал, че служители на франкофонския център се принудили да извикат полицейски екип. Говорителят на Областната дирекция на МВР във Варна Ивана Милева е потвърдила пред информационна агенция ПИК за инцидента. Тя обаче също отказва да даде повече подробности по случая.

Единственото, което си позволи да каже е, че полицията води разследване по случая. От пресцентъра на „Атака” също шикалкавят. Журналист на медията е бил прехвърлян на четири телефона на пиари. Единствено Боряна Димова от тях обаче се осмелила да обяви, че не е упълномощена да коментира случилото се, допълвайки, че според нея цялата тази история е измислица.