Пламен Орешарски е загубил 300 бона докато е бил министър-председателПламен Орешарски е обеднял сериозно по време на премиерския си мандат

Пламен Орешарски е загубил цели 300 хиляди лева докато е заемал поста министър-председател на България. Това показва сравнение на доходите на всички министри от кабинета, оглавяван от него. Справката идва след сравнение в данъчните декларации на вече бившия премиер и министрите му за 2013 и 2014 година.

[caption id="attachment_433575" align="alignright" width="300"]Пламен Орешарски Пламен Орешарски[/caption]

Оказа се, че докато е оглавявал Министерския съвет, Пламен Орешарски е обеднял с повече от 300 бона. За сравнение, през 2013 година, когато е бил депутат от Коалиция за България, той е декларирал банкови влогове на стойност над 150 хиляди евро, собственици на които са били той и съпругата му Елка.

След изкарания не пълен мандат като премиер обаче вече бившият министър-председател и жена му са декларирали, че притежават "скромните" 24 000 лева плюс доходите, които получава Пламен Орешарски като преподавател в УНСС. Които за годината са малко над 10 хиляди лева.

Бившият външен министър от кабинета му - Кристиан Вигенин, също е в подобно незавидно положение. Младият политик е приключил с министерския си пост с доста по-мизерни приходи от тези, с които е разполагал докато е бил евродепутат. По времето на престоя си в Европейския парламент той и жена му Милена са декларирали спестявания в размер на над 422 хиляди лева. Тези пари са се стопили почти наполовина и в момента, според данъчната му декларация, Кристиан Вигенин разполага с не повече от 250 бона.

Ангел Найденов - военният министър от правителството на Пламен Орешарски, е сред малкото, за които престоя в управлението не се е отразил негативно във финансов аспект. Нещо повече, той дори е успял да увеличи доходите си с около 12 000 лева.

Преди да стане министър, той е разполагал с 15 хиляди лева, а след края на управлението тези пари са се увеличили на 23 бона, научиха от vsekiden.com.