Очакваме министър-председателят да информира писмено Народното събрание относно намеренията, действията и фактическото състояние на нещата по казуса “Лукойл”. И това да бъде сторено до четвъртък вечерта, тъй като в петък в парламента ще се обсъждат именно измененията в Закона за енергетиката и ще се преодолее ветото на президента, като и в двата случая това засяга темата “Лукойл Нефтохим Бургас”. Това заяви в Търговище съпредседателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски след изявлението на премиера Денков пред журналисти в МС.

Крайно време е премиер и правителство да информират народните представители за взаимоотношенията си с рафинерията и плащането или не на техните данъци, като изчистят противоречивите информации, които подава “Лукойл”, че няма да си изпълни задълженията към бюджета, подчерта Пеевски.

И още нещо – не смятаме за редно назначените от парламента да коментират качеството на приетите от Народното събрание закони и се надяваме това да не се превръща в практика, отговори Пеевски на министър-председателя.

Пеевски: Премиерът да докладва писмено на парламента казуса “Лукойл”

Ако премиерът смята, че има нужда от промени в действащите закони, нека Министерски съвет ги предложи по надлежния ред, напомни съпредседателят на ПГ на ДПС и коментира: “Да не се окаже, че парламентът е приел правилните закони, а Министерски съвет си върши калпаво работата”.

Това ще стане ясно, когато и ако МС събере тези над 500 млн. лв. данъци от “Лукойл” и когато хората получат обратно 73 ст. на литър заредено гориво на бензиностанциите, категоричен бе Пеевски.

Източник: blitz.bg