Днес съпредседателят на ПП Кирил Петков направи внушения в публичното пространство, че ГЕРБ, ДПС и Президента владеят чрез свои кадри регулаторите и другите контролни органи, вкл. и ВСС, които категорично не отговарят на истината. Той говори за някакви 95%, което освен че е невъзможно, тъй като става дума за независимите регулатори, подвежда хората. 

Държа да подчертая, че ДПС има малък брой лица, предложени от ПГ на ДПС и подкрепени от НС и не може да бъдем свързвани с никакви други назначения, заяви съпредседателят на ДПС Делян Пеевски. 

"А специално по темата на ДАНС - аз не знам колко е щатът на ДАНС, но знам, че ако Кирил Петков казва, че има един представител там, то със сигурност ДПС има нула. 

И тъй като ние винаги сме заявявали, че прозрачността е гарант за честните и открити отношения с хората, за чието доверие работим, публикуваме пълния списък на излъчените от ДПС достойни представители в регулаторите. 

Надявам се, че допуснатите неточности от страна на г-н Петков се дължат или на некоректно подадена към него информация или на липсата на такава. 

Разчитам, че след като се запознае с данните и фактическото положение в регулаторите, колегата Петков ще постъпи мъжки и ще се извини", казва още той. 

Източник: blitz.bg