Колегите призоваха за пълно обединение между мен и г-н Доган, партията да бъде цяла. Това заяви пред журналисти председателят на ДПС Делян Пеевски.

„Никой не може да си позволи, най-малкото няколко дерибеи, които искат да я разрушат заради своите амбиции. Колегите това не го приемат. Те ни призовават да сме заедно и се надявам да сме заедно. ДПС постигна резултатите да е втора партия и никой не може да си позволи това да го счупи.

 

От моя страна тема няма – аз съм готов да сме заедно, искам да съм заедно и ДПС да върви обединено напред. Не трябва да се случва да има 2 ДПС-та“, допълни той.

„Не съм разговарял с почетния председател. От моя страна всичко е направено, за да сме заедно. Оттук нататък той е на ход“, отсече Пеевски.

 

„Не всички областни управители са на сбирката. Имаше хора, които са били натискани. На тази сбирка бяха поканени всички“, добави той.

 

„Готов съм да се срещнем. Трябва да сме едно и да не си цепим партията. С натиск няма да стане това“, каза още Пеевски.

 

На въпрос кой от ДПС ще вземе втория мандат, Пеевски заяви, че това трябва да го реши парламентарната група.

 

„Колегите ни призоваха да се опитаме да направим втори мандат, както искаха да направим първия мандат.

 

Първо ще пуснем писма на партиите дали са готови да подкрепят втория мандат. Мога да го взема и аз, аз няма да съм кандидат за премиер“, посочи Пеевски.

 

„Не може заради няколко човека да се разцепва ДПС. Никога няма да си го простим с г-н Доган, ако партията се разцепи по оста Доган-Пеевски“, посочи в заключение той.

Източник: blitz.bg