Неочаквано, Ани Цолова защити бившия депутат от Атака

Типично в негов стил, Павел Чернев успя да заформи разправия в национален ефир рано тази сутрин. Бившият депутат от Атака подхвана скандал с Красимир Кънев - председател на Българския хелзински комитет. Двамата бяха в студиото на сутрешния блок на Нова ТВ, за да коментират наболелия проблем с ширещата се битова престъпност и огромния брой кражби и влизания с взлом в чужда собственост.

[caption id="attachment_261485" align="alignleft" width="300"] Павел Чернев и Красимир Кънев[/caption]

Чернев заяви, че възможностите България да се пребори с този проблем са две - или да се увеличи боря на полицаите, патрулиращи в населените места или законът да се промени по такъв начин, че да даде възможност на българите да се защитават сами, когато върху собствеността им е посегнато. Или казано по друг начин - да се разширят параметрите на понятието "неизбежна самоотбрана", както е описано в закона.

Кънев се опита да му противоречи, заявявайки, че законите в България вече дават прекалено голяма свобода за употреба на огнестрелно оръжие. "Държавата трябва да се грижи за безопасността на хората, не те", измънка Кънев. Неочаквано, водещата Ани Цолова застана на страната на Чернев, иронизирайки думите на председателя на комитета.

"Значи дядото и бабата трябва да кажат на крадеца "добре дошъл, сега ще ти дам пенсията си", докато чака държавата да се намеси, така ли?", иронично заяви Цолова.