БСП ще се разграничи от подривната дейност на азбукарите

По всяка вероятност ръководството на БСП няма да поиска азбукарите да бъдат изключени от партията.

Те обаче категорично ще се разграничат от подривната дейност на Георги Първанов и компания и несъмнено ще направят опит да свалят политическото доверие от тях, отбелязва на страниците си вестник „Стандарт”. Очаква се развитието на заплетената ситуация да се случи в края на настоящата седмица. На 1 февруари ще се проведе пленум, на който ще бъде взето решение каква да е съдбата на другарите, които „пристанаха” на АБВ.

[caption id="attachment_264357" align="alignleft" width="300"]БСП ще се разграничи от подривната дейност на азбукарите БСП ще се разграничи от подривната дейност на азбукарите[/caption]

Днес Изпълнителното бюро също ще подложи на обсъждане случая. Припомняме, че вчера изтече едноседмичният срок, в който социалистическото ръководство даде на АБВ да замразят проекта и да се откажат да се явят на изборите през май с паралелна лява листа. Първанов обаче категорично отхвърли тази възможност. АБВ ще регистрира евролистата си водач, на която ще бъде Ивайло Калфин.

Част от ръководството на БСП настоява да бъдат взети по-сериозни мерки и Първанов и компания да бъдат изключени от партията столетница. Други обаче са на мнение, че изгонването на „предателите” от партията ще сложи на азбукарите мъченически ореоли. Още повече, имайки предвид, че винаги съществува вероятност покрай АБВ да бъде повдигнат въпроса и с редица други предатели на БСП, пише pik.bg.