Отговор на този въпрос даде Томислав Дончев

Зам.-председателят на ГЕРБ Томислав Дончев намекна за оттеглянето на председателя Бойко Борисов от редиците на партията.

Той определи настоящия парламент като безпомощен по отношение на задачата за формиране на нормално работещо правителство с по-дълъг хоризонт.

Според него едни нови избори ще са най-добрият вариант, въпреки че ще са сериозно изпитание не само за страната, а и за обществото.

Оттегля ли се наистина Бойко Борисов от ГЕРБ?

В ефира на bTV, Томислав Дончев прогнозира, че оставката на правителството може да се окаже изход от политическата криза. Той бе категоричен, че никак не е добре основната цел на дадено правителство да е неговото оцеляване, тъй като в такъв случай не им остава сила за нищо друго.

По темата със спекулациите, че Бойко Борисов може да се оттегли от председателското място в партията, Дончев напомни, че той е председател, а не народен представител.

Дончев е категоричен, че в следващите месеци коалицията между ГЕРБ и ПП, е невъзможна.

Той не скри недоумението си от това как е възможен такъв завой, при положение, че целият ти репертоар, причината да се появиш в парламента и да вземеш властта е хуленето и обиждането на някого.

Източник: blitz.bg