Той не пожела да коментира основанията за поисканата му оставка

Главата на председателя на парламента Никола Минчев бе отсечена, след като депутатите гласуваха „за“ неговото отстраняване.

Припомняме, че искането за отстраняването му бе внесено вчера от ИТН. Днес то бе подкрепено от гласа на 125 народни избраници. Против се обявиха едва 113 от депутатите и един се въздържа.

Съгласно правилника за момента поста се заема от Мирослав Иванов до момента, в който бъде избран нов председател на парламента.

Разбира се дебатите за отстраняването на Никола Минчев не минаха гладко. Пленарната зала се превърна в арена на сблъсъци, обвинения и нападки. Като по чудо обаче този път се размина без бой.

Отсякоха главата на Никола Минчев

Непосредствено преди да бъде гласувано искането за отстраняването на Минчев, той направи изказване от парламентарната трибуна.

Той отбеляза, че за него е чест, че е влязъл в парламента и ще продължи да бъде такава.

Разбира се не пропусна да отбележи, че още по-голяма чест е, че на 3 декември са го направили пръв сред равни.

Посочи, че неслучайно избягва да заявява, че е бил начело на парламента, тъй като, ако се изявявал като парламентарен шеф, било сигурен знак, че не е за тази позиция.

Той обаче не пожела да се спре на основанията за искането на оставката му, допълвайки, че всички са наясно, че основанието е като това за предстоящия вот на недоверие

Източник: nova.bg