От прокуратурата обещаха да действат бързо

От Върховната касационна прокуратура съобщиха пред bTV, че са налице достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер.

Случаят с инцидента на летище Варна, предизвикан от лидера на „Атака” Волен Сидеров, вече е изпратен на Софийска градска прокуратура, която се занимава с лица с имунитет. След като софийските обвинители се запознаят подробно с материалите, ще преценят дали да бъде направено предложение до главния прокурор на Република България – Сотир Цацаров за сваляне на имунитета на националиста Волен Сидеров.

[caption id="attachment_262278" align="alignleft" width="300"]От прокуратурата обещаха да действат бързо От прокуратурата обещаха да действат бързо[/caption]

Възможността Софийска градска прокуратура да има различно мнение от това на Районната прокуратура във Варна е нищожна, предвид широкият обществен отзвук, който получи случаят. Освен това от прокуратурата се ангажираха публично да действат изключително бързо. Със случая се заеха трима варненски прокурори и седем разследващи полицаи. Именно поради тази причина се предполага, че главният прокурор ще поиска от парламента имунитета на депутата Волен Сидеров и това ще се случи в един от следващите няколко дни.

По-рано от прокуратурата потвърдиха за участието на Сидеров в словесния конфликт, който по-късно е преминал във физически такъв на летище Варна. Припомняме, че случката се разигра в понеделник вечерта. 28-годишната дама, с която националистът се спречка е културно аташе на Франция в страната ни. В късния следобед от френското посолство излязоха с официално становище по случая, в което се посочва, че техен служител е станал жертва на заплахи и обиди от страна на български гражданин, който очевидно е бил в нетрезво състояние.

Макар в позицията да не се назовават имена, става ясно кой е визиран в нея, пише pik.bg.