Първият отлюспил от ГЕРБ депутат е примамен да напусне Бойко, с неустоимо предложение

Депутатът Георги Марков, който първи се реши да изостави Бойко, е бил стимулиран за своя избор, с обещание да се издигне. Немалка е изгодата да се наредиш на държавната софра като депутат, а да си шеф на парламентарна група, носи още повече облаги, коментира ПИК.

Бившият гербер бе първият, който се отлюспи от Бойко и "повлече крак". Марков обяви, че става независим, но се дистанцира от формацията БАСТА, начело с Миро Найденов и Емил Димитров, въпреки сходните възгледи, относно действията на Искра Фидосова и Цветан Цветанов.

[caption id="attachment_262053" align="alignleft" width="300"]georgi-markov-predlojenie Депутатът е получил неустоимо предложение?[/caption]

Източници на ПИК в парламентарната кухня говорят за обещание, което стимулирало Марков за напускането му. Той е гласен за шеф на отцепниците, които малко преди изборите за Европарламент, щели да станат достатъчно за сформиране на нова парламентарна група. Пред Георги Марков стояла перспективата да се издигне и да ползва редица облаги, като собствен кабинет със секретарка и служебен мерцедес.

Пред bTV тези дни Цветан Цветанов, като шеф на предизборния щаб, отрече да има вина за вкарването на отцепниците в Парламента. Той наскоро научил, че има разследване за тъмни сделки още преди изборите, че Марков фигурира под номер 398 в знаменитото тефтерче на Красьо Черния,  и има обвинения за манипулация на вота в негова полза.

Още при напускането си, депутатът обясни в интервю пред ТВ7, че не чувства Бойко като „бащица“ и не желае да се подмазва на Цветанов. Вероятно разговорите далеч от ушите на Цветанов са наклонили везните, защото Марков се отцепи от ГЕРБ веднага, след като бе забелязан редом до Орешарски, при официална визита в Букурещ.