Разкри основната цел на Слави

Отцепникът от ИТН Георги Георгиев взриви нова бомба с разкритията, които направи.

В ефира на Нова тв той заяви, че основната цел на това занимание е била Гроздан Караджов да получава да получава много пари по проектите като министър. Те обаче били на мнение, че нещата трябва да се случват по друг начин.

Напусналият Георги Георгиев разкри още, че по време на срещите им със строителите са изплували различни схеми. На общините бе обещан половин милиард лева за ВиК проекти. Георгиев обаче се срещнал с човек, представил се от името на Орлин Алексиев, да договаря с общинските кметове финансирането на техните проекти. Условието, за да бъде сключено това споразумение обаче било да ги спечели „точният строител“.

Отцепник от ИТН направи скандални разкрития

Георгиев разясни, че на практика това означава фирма, посочена от тях, която ще се съгласи след това да си плати комисионната.

Не скри, че се е срещнал и с друг човек, който е получил покана за срещата във връзка с новите обществени поддръжки за поддържане и ремонт.

От думите му станало ясно, че шефът му ходил в Делта хил, където се срещнал с друго лице. Въпросното лице заявило, че ще предаде на Орлин Алексиев, а той пък на свой ред щял да предаде на регионалния министър, продължава с разкритията Георгиев.

Според него виждането на Слави Трифонов и Тошко Йорданов за управлението на министерство, е абсолютно грешно. Георгиев е категоричен, че обществените поръчки не трябва да бъдат инструмент за печалба.

В заключение той посочи, че изпълнителният директор на Автомагистрали в 46-то НС им се е представял като близък на Орлин Алексиев.

Източник: blitz.bg