Новият министър назначи друг известен кадър на МВР

Главен комисар Венцислав Кирчев беше освободен от поста директор на Главна дирекция Национална полиция. На негово място, като временно заемащ длъжността е поставен главен комисар Атанас Илков.

Освободиха директора на националната полиция

Досегашният директор заемаше горещия пост от януари 2022, като преди това е бил директор на ОД МВР Хасково. Той е назначен на по-високия пост от предишното правителство и остана там само около 7 месеца. За момента няма официална информация за причината за рокадата от МВР. Особено, че се случва само дни след обявяването от новия МВР шеф, че не се очаква политическа чистка.

На мястото на Кирчев е назначен друг известен кадър на МВР – главен комисар Атанас Илков. През 2014-та година той е бил ръководител на Главна дирекция Криминална полиция, като след това е уволнен от министерството. След съдебна битка той отново е върнат на работа и последователно заема пост на зам.-директор на ОД МВР Пловдив, а после и директор на МВР в Пловдив, след това в Кърджали, а после и в Казанлък, но като ръководител на специализиран подготвителен център на МВР.


Рокадата се случва и дни след, като друг висш чиновник бе освободен от поста си – директора на ключовата Агенция Митници Павел Тонев. Неговата заповед е подписана от новият служебен министър на финансите Росица Велкова.

Източник: dir.bg