Не желае да бъде „скъп натискач на бутона”

Парламентарната група на ГЕРБ бе напусната сензационно от още един депутат.

Бившият директор на Националната агенция по приходите Красимир Стефанов обяви, че напуска ГЕРБ и става независим депутат. Попитан за причината за напускането му, Стефанов обяви, че няма желание да взима решения против волята си, превръщайки се в „скъп натискач на бутона на парламентарната банка”. Стефанов разкри, че не желае да бъде част от парламентарна група, в която дневният ред се определя от 10 човека. Той бе категоричен, че не иска да гласува против своите убеждение, както му се е наложило при гласуването на законите за тютюна, хазарта и мораториума за земята.

[caption id="attachment_269376" align="alignleft" width="218"]И Красимир Стефанов напусна редиците на ГЕРБ И Красимир Стефанов напусна редиците на ГЕРБ[/caption]

Стефанов обяви, че през последните няколко месеца се е разочаровал много от политиката, която води партията. Той се жалва, че му се е налагало да говори публично срещу бившите си колеги от НАП, които според него си вършат прекрасно работата и са прекрасни професионалисти. В подкрепа на твърденията си, бившият депутат от ГЕРБ посочи, че за 2013 година НАП са преизпълнили приходната част със 125 милиона лева. Стефанов остава в парламента, за да може да говори спрямо личните си убеждения, тъй като няма намерения да продължи да бъде изпълнител на чужда воля.

Запознати припомнят, че скоро председателят на „България без цензура” Николай Бареков изрази предположение, че целият социално-икономически екип на ГЕРБ ще напусне редиците на партията. Почти веднага след предположението му, от парламентарната група на партията на Борисов си тръгнаха Владислав Горанов и Светлин Танчев. Преди тях това направи и бившият финансов министър Симеон Дянков.

Красимир Стефанов обяви, че е уведомил лидера на партията Бойко Борисов за напускането си чрез SMS. Той посочи, че няма абсолютно никакви противоречия с лидерите на ГЕРБ - Бойко Борисов и Цветан Цветанов. В заключение Стефанов заяви, че във всички парламентарни групи депутатите изпълняват като марионетки решенията на ръководството, които често пъти са против волята им, пише pik.bg.