Джамбазки очаква отговори на конкретни въпроси

Още в ранни зори домът на министър-председателя Кирил Петков бе окупиран.

Пред жилището на премиера се събраха симпатизанти на ВМРО, начело с Ангел Джамбазки.

Те са блокирали входа на кооперацията, в която се намира жилището на премиера. Целта им е да възпрепятстват отиването му на работа.

Джамбазки бе категоричен, че изчакват Кирил Петков, за да го попитат за позицията му по готвеното национално предателство, както и да го информират за пореден път, че искат оставката му.

Окупираха дома на Кирил Петков в ранни зори. Какво се случва?

От ВМРО са категорични, че не приемат никакво отстъпление по темата за РС Македония, както и отстъпления от българския национален интерес.

Джамбазки е категоричен, че чакат Кирил Петков да отговори на важни за тях въпроси по отношение на двойната политика към РС Македония.

Той няма да пропусне и възможността да го попита кога ще подаде оставката си.

Джамбазки подчерта, че каквото и да е предложението, иска то да бъде разгледано в открито заседание, за да може обществото ни да се запознае с него. Към днешна дата продължава отлагането на комисията по външна политика, допълва той.

По отношение на предложението подчертава, че вижда твърде слаба гаранция в изтеклите текстове, но до момента не е виждал нищо официално написано.

Това, което се прави в момента, са тактически ходове с цел губене на време за вота на недоверие.

В заключение Джамбазки посочи, че фактът, че предложението му не се разглежда, говори, че Кирил Петков се страхува да го внесе, заради ескалация на напрежението преди вота.

Източник: trud.bg