Октай Енимехмедов ще се яви на изборите като независим кандидат

На излизане от съдебната зала днес, Октай Енимехмедов съобщи, че влиза в политиката.

Софийският апелативен съд отказа поисканата промяна на мярката за неотклонение на Октай Енимехмедов от домашен арест в по-лека мярка – „подписка”. Промяната на мярката му за неотклонение, бе поискана от неговия правозащитник Боряна Аврамова. По същество делото срещу нападателя на ДПС Ахмед Доган, бе насрочено за октомври.

[caption id="attachment_414258" align="alignright" width="300"]Октай Енимехмедов ще се яви на изборите като независим кандидат Октай Енимехмедов ще се яви на изборите като независим кандидат[/caption]

Октай Енимехмедов заяви пред медиите, че ще се яви като независим кандидат на предстоящите предсрочни избори. Припомняме, че през февруари, Октай Енимехмедов бе осъден от СГС (Софийски градски съд) на 42 месеца, след като бе признат за виновен по обвинението за закана за убийство. В същото време той бе оправдан по обвинението, че е направил опит за убийство на Ахмед Доган. Един месец по-късно, Софийският градски съд реши да пусне Октай Енимехмедов под домашен арест.

Делото в Софийския апелативен съд бе гледано в резултат на протестната нота от прокуратурата, която изрази несъгласие с частта от присъдата, в която се посочва, че липсват доказателства за опит за убийство, съобщава Нова тв. Октай Енимехмедов нападна Ахмед Доган, докато изнасяше доклада си по време на 12-та национална конференция на ДПС, която се проведе на 19.01.2013 г. Октай Енимехмедов изскочи изневиделица на подиума с пистолет в ръка и го насочи към слепоочието на Доган. Оръжието му обаче засече.

В съда Октай Енимехмедов посочи, че дълги години ДПС е разделяло хората на „наши и ваши” и допълни, че страната ни е прекалено малка за подобно разделение. Подсъдимият се възползва от възможността да дръпне сериозна реч пред журналистите, която бе насочена срещу политиката на ДПС и в частност срещу Ахмед Доган, пише pik.bg. След днешното изявление на Октай Енимехмедов, мнозина си зададоха въпроса дали цялата тази случка не е била добре подготвен сценарий, отваряща пътя на младежа към политическия живот на страната. Другият въпрос, който изниква е дали пък Октай Енимехмедов не е поредното протеже на Доган, чрез което ще прокара интересите си.