"Да изхвърлим най-лошия президент в историята на Америка от Белия дом! Да изхвърлим Байдън!" С тези думи Доналд Тръмп обяви, че е спечелил предварителните избори в САЩ и вече официално е номиниран за кандидат за президент от републиканците. "Да не допускаме  Америка да се върне към тоталитарния режим" пък заяви Джо Байдън по повод успеха на своя колега .  Двамата президенти ще се изправят в три дебата, където по-добрият би трябвало да спечели избирателите в САЩ.  


Войната обаче предизвика вълнение и в Конгреса. Вместо да изслушат главния прокурор на страната, представителите на двете партии отделиха време, за да спорят кой кандидат по-добър. След обвиненията във финансови измами срещу Тръмп, републиканците извадиха клипове на сенилния Байдън.



"Всички знаем, че президентът на Мексико сити отказа с месеци да отвори границите, за да допусне хуманитарна помощ за ивицата Газа", твърди в едно от последните си изказвания Байдън. Клипчета, как пада по стълбите, как говори на въздуха и дори как спи по време на заседания, предизвикаха още напрежение.  Опозиционерите на Тръмп пък използваха срещу него финансовите му злоупотреби, документите, които беше взел неправомерно от Белия дом, както и опитите да използва поста си за лично обогатяване.



 Отговорът на Тръмп? "Байдън е най-лошият президент в историята ни. Той съсипа страната и тя тъне в разруха. Време е да си ходи".



Това е шестият случай в историята на Америка, когато двама едни и същи кандидати за президенти на САЩ се изправят един срещу друг в битка за Белия дом. И то двама бивши президенти на страната. И не  е много ясно кой точно ще спечели.