Заявленията на Джо Байдън в четвъртък, сложиха край на всичките му опити да се класира за изборите в Белия дом. Кандидатът на демократите изглежда все по-малко подходящ за лидер на нацията, въпреки опитите на пиарите му да ограничат щетите.


"Главния прокурор на страната обяви ясно, че Байдън е възрастен старец с лоша памет, който често забравя. И му даде възможност да се оттегли с достойнство от Белия дом, за да не влиза в затвора за кражба на държавни документи. Президентът обаче заяви, че няма никакви проблеми с паметта, след което сам се закопа, като призна, че дори не помни кога е починал синът му Бо.

 

Лекари призоваха Байдън да се подложи на тестове за психично здраве, за да докаже, че е годен да управлява страната. 81-годишният Байдън е най-възрастният държавен глава на Америка, което води до доста притеснения.

 

"Ако беше републиканец, досега комисията по импийчмънт щяха да го отстранят  и да се задействат. А сега дори му търсят оправдания. Байдън е опасен за нацията", твърди д-р Стюарт Фишър, който е лекар в старчески дом в Бронкс.

 

Самият Байдън твърди, че е здрав. В същото време твърди, че не помни кога е бил вицепрезидент, кога е починал синът му и други важни дати от живота си. Предвид всичко това, не е изненадващо, че американците гледат с по-голямо доверие към Тръмп. Той поне не се опитва да ги въвлече в световен конфликт с непредсказуем изход за бъдещето им.