Мартин Димитров-Данона заяви, че няма драма в напускането на Росен Петров

Росен Петров хвърли оставката си като член на ръководството на БДЦ (ББЦ).

Депутатът от БДЦ Мартин Иванов-Данона коментира напускането на Росен Петров с думите, че в случая няма никаква драма. Той бе категоричен, че БДЦ е в кондиция и продължава напред. Мартин Иванов-Данона посочи, че Росен Петров е попълнил декларация, с която уверява, че запазва лоялността си към парламентарната група на партията и подчерта, че дори и да е напуснал, кортикът му остава при Николай Бареков. Депутатът бе категоричен, че БДЦ ще продължи да бъде движеща сила в настоящия парламент.

[caption id="attachment_431551" align="alignright" width="300"]Мартин Димитров-Данона заяви, че няма драма в напускането на Росен Петров Мартин Димитров-Данона заяви, че няма драма в напускането на Росен Петров[/caption]

Той призова обществеността да не превръщат обстоятелството с напускането му в култово събитие. БДЦ продължава да работи, за да защити интересите на хората, които са гласували за тях. Според Мартин Димитров-Данона е необходима спешна промяна в Закона за МВР, но тя трябва да бъде извършена след провеждането на широка дискусия между партиите, представени в Народното събрание, прокурорите, следователите и асоциациите на съдиите.

Лидерът на БДЦ Николай Бареков посочи, че макар и да е напуснал, Росен Петров няма да бъде изключван от парламентарната група на партията. Това стана ясно от изявлението му, дадено по време на нарочната пресконференция. Николай Бареков посочи, че в разговор с Росен Петров, проведен преди няколко седмици, го е помолил да напусне ръководния пост в БДЦ, а не партията като цяло. Бареков посочи, че организационната и партийна работа на Росен Петров не са били на ниво, тъй като той е интелектуалец и не е роден за подобна дейност и уточни, че решението да напусне партията е лично негово.

Той изрази надежда, че Росен Петров ще продължи да изпълнява ролята си в парламентарната група на партията като се вслушва в думите на Председателския съвет и на Светлин Танчев. Николай Бареков препоръча на Росен Петров да не се сближава с управляващите партии, а да запази близостта си до опозицията, пише pik.bg.