От формацията на Георги Първанов се опитват да опровергаят слуховете, че зад проекта стои Бойко Борисов

В последните дни се спекулира изключително много с формацията на Георги Първанов - АБВ. След като стана ясно, че бившият държавен глава ще се яви отделно от Коалиция за България на предстоящите избори за Европейския парламент през май, тръгнаха слухове, че зад АБВ стои не друг, а Бойко Борисов, който работи в коалиция с Първанов.

[caption id="attachment_262980" align="alignleft" width="300"]От АБВ обявиха кой стои зад партията От АБВ обявиха кой стои зад партията[/caption]

За да опровергаят тези спекулации, от АБВ обявиха официален списък с имената на хората, стоящи зад проекта. Списъкът беше оповестен на изненадващата пресконференция на формацията по-рано днес. Съвсем естествено на първо място в него е името на бившия държавен глава Георги Първанов. Веднага след него е нареден и Ивайло Калфин, който скандално се оттегли от Коалиция за България.

Професор доктор Борислав Борисов е другото значимо лице на АБВ. Той беше съветник на Първанов по време на втория му мандат начело на държавата от 2007 до 2012 година. Прави впечатление и името на генерал Михо Михов, който е сред най-изтъкнатите лица в родната авиация. Бивш главнокомандващ на Въоръжените сили на страната както и бивш посланик на България в Македония.

Други членове на АБВ са Дилян Енкин, професор Любомир Халачев, Росица Янакиева, генерал Красимир Петров.