“Защо от полицията трябва да влязат физически в един офис, вместо да изискват документите по съвсем нормален ред?”

 

Това запита Кирил Петков събралите се в кулоарите на парламента журналисти, вместо да свали доверието си от депутата на ПП-ДБ Настимир Ананиев.

 

Поводът за изказването му беше скандалът с Ананиев, от който стана ясно, че не кой да е, а белгийската прокуратура е издала европейска заповед за обиск на офисите на председателя на партия “ВОЛТ”.

 

По информация цитирана от БТВ, полиция и жандармерия са претърсили офисите на депутата, заради разследване на белгийската прокуратура за организирана престъпна група с участието на белгийски физически и юридически лица, както и на български юридически лица. Още по-скандалното е, че дейността на ОПГ-то се е състояла основно в пране на пари и трафик на наркотици.

 

Въпреки че ПР-ът на ПП-ДБ се направи на ударен за тия работи, справка в Търговския регистър показва, че една от фирмите на Ананиев в последствие е прехвърлена именно на белгийски гражданин.

 

Вместо обаче всички тези притеснителни факти да накарат Кирил Петков да се замисли за дейностите на колегите си, той започна да обвинява вместо белгийската - българската прокуратура, като дори сам призна, че европейската заповед е пристигнала преди цели 8 месеца! Това, което разкри, разбира се, не постигна очаквания от него ефект- точно обратното! Предизвика още и още въпроси… Като например има ли шанс именно ПП-ДБ да са разпъвали чадър над Ананиев, тъй като периодът, в който е забавено изпълнението на европейската заповед за обиск, съвпада напълно с участието на ПП-ДБ във властта.

 

Как Кирил Петков оправда скандалната ситуация, гледайте в репортажа на журналиста Анелия Дулева и оператора Симеон Крушков, ексклузивно за “Свободно слово”.

Източник: svobodnoslovo.eu