Никола Минчев, който е зам.-председател на 49-то Народно събрание и депутат от ПП-ДБ, се отказа от председателското място на парламента, което трябваше да заеме в резултат на „джентълменското споразумение“ с ГЕРБ. Вместо това, той ще се кандидатира за евродепутат като водач на листата на ПП, носи усилена мълва в политическите среди.

 

Решението му означава, че при ротацията през март лидерът на ДСБ – Атанас Атанасов ще застане начело на парламента. Досега той е бил само зам.-председател на Народното събрание.

Никола Минчев се отказа от председателското място в парламента, кандидатира се за евродепутат

Никола Минчев е съобщил на колегите си във вторник (16 януари) решението си, че ще се впусне в битката за евродепутат от ПП. Предстои то да бъде официализирано и чрез гласуване от Изпълнителния съвет на партията, когато започне същинската подготовка на вота. Дотогава формацията ще трябва да вземе решение и дали ще участва съвместно с ДБ, като ако двете политически сили се явят с обща листа, водаческото място на Минчев трябва да бъде одобрено и от останалите в коалицията. Както вече се носи мълвата, по всяка вероятност двете партии ще се явят поотделно на предстоящия вот.

 

Запознати издават, че желание за Европарламента от ПП, са проявили още Даниел Лорер, ексвицепремиерът Калина Константинова и Настимир Ананиев.

Източник: Уикенд