Никола Минчев скицира новото правителство!

Бившият председател на НС - Никола Минчев "скицира" новото правителство, за да може страната ни да не стигне до поредни избори (според него те са крайно неподходящи в тези времена). Той заяви, че би било редно и най-правилно, ако Радев реши и връчи третия мандат или на ДБ, или на БСП. Тогава е много вероятно да не стигнем до предсрочен вот.

"Ако някоя от тези партии вземе мандат, съм оптимист, че ще успеем да се сработим и да се получи работещ и читав кабинет. Все пак ние сме коалиционни и добри партньори, а ПП е готова моментално да преговаря и да води конструктивни разговори за едно бъдещо управление. Смятаме, че и ИТН биха размислили и помогнали в случая, но да не забравяме, че заради тях сме на сегашния си хал", обясни Минчев.

Той поясни, че ПП и ИТН биха говорили помежду си доста трудно, предвид фактите, но е ясно, че не бива да се допуска връщането на старите муцуни и мафиотските кръгове, които искали пак да сложат ръка на държавата ни.

Ако все пак се иде на избори, Минчев се надява на разума и желанието на народа за промяна. "Дано да се отиде наистина масово до урните и да се гласува, защото иначе промяната пак ще се отложи, може би отново за десетилетия. А вече нямаме накъде да вървим по старата схема, то не остана и за крадене", коментира той.