Гвоздеят на шоуто бе забит от Десислава Атанасова

Невиждано шоу се разигра в Народното събрание днес.

Депутати от редиците на ГЕРБ скочиха на зам.-председателя на парламента Алиосман Имамов. След като гербаджията Светослав Иванов и Имамов си размениха няколко обидни реплики като в риалити шоу, зам.-председателят ги призова да не губят времето на Народното събрание. Спорът се разгърна с пълна сила по време на обсъждането на второ четене на проекта за Изборен кодекс.

[caption id="attachment_265254" align="alignleft" width="300"]Гвоздеят на шоуто бе забит от Десислава Атанасова Гвоздеят на шоуто бе забит от Десислава Атанасова[/caption]

Светослав Иванов призова Имамов да влезе в ролята на мястото, което заема, допълвайки, че трябва да съди правилно и вярно спрямо всеки един депутат, а не да тълкува. След като получи упрек за начина, по който води заседанието, Имамов се обърна към гербаджията с призив да цитира точно члена от правилника, който е нарушил и подчерта, че няма да позволи от редиците на партията на Борисов да хабят времето на останалите народни представители. Лидерът на ДПС Лютви Местан не остана безразличен към спора и положи неимоверни усилия да защити съпартиеца си.

Местан поиска да бъде обърнато внимание на изразеното за пореден път грубо незачитане на парламентаризма в обръщението към Алиосман Имамов като към водещ. Лидерът на ДПС подчерта, че Имамов не е водещ на предаване и не е Ники Кънчев. В заключение Местан призова за малко уважение към парламента като институция. Тъй като народните представители продължиха да подвикват от местата си, Имамов заяви, че когато види някой от тях да говори от място, трябва да го попита дали не страда от някакви физически увреждания.

Гвоздеят на шоуто бе забит от бившия министър на здравеопазването Десислава Атанасова, която обърна внимание на Имамов, че трябва да пита дали имат ментални увреждания, а не физически, пише Блиц.

Междувременно водещият на предаването по Нова тв „DikOff” – Сашо Диков и председателят на ГЕРБ Бойко Борисов спретнаха друго шоу в кулоарите на Народното събрание. Напористият журналист посрещна Борисов с комплимента, че днес е много хубав. Думите на Диков дойдоха като гръм от ясно небе за Борисов и за момент той не успя да намери изход от ситуацията, но в следващия се окопити и го попита дали не е станал от БСП. Лидерът на ГЕРБ допълни, че ако мъжете започнат да си правят комплименти от рано сутринта, до никъде няма да се стигне, пише pik.bg.