ДПС не е нито на Ахмед Доган, нито на Чакъров, ДПС е на хората, това е нашата партия, ДПС е на всички нас.

Това отбеляза в емоционалното си слово в село Душинково кметът на Кърджали Ерол Мюмюн.

Това бе и един от акцентите в приветствието на кмета на Джебел Неджми Али към гостите на празника в Душинково, където на 6 октомври бе спазена традицията с отбелязването на Яран Байрам (Yaran Bayramı), на който събор се отбелязва краят на селскостопанската година и събира стотици отрудени хора, техните роднини от всички краища на страната и чужбина, предава 24 rodopi.

„Новото начало“ започна в Джебел след едно дългогодишно некадърно управление. Днес ДПС-моделът на управление, наложен в община Джебел, е пример за всички и този модел на управление ще бъде реализиран във всяка община управлявана от общините на „ДПС - Ново начало“, каза Неджми Али.

Над 1 500 души от региона и страната, както и гости от Западна Европа и Турция, празнуваха в село Душинково. Над 2 500 порции пилаф бяха раздадени на присъстващите, а празникът започна с молебен-мевлид за здраве, берекет и благополучие. Продължи с песни, танци и с много усмивки. И, разбира се и с традиционните народни борби, специфични за Душинково.

Съборът бе уважен от кметовете на Кърджали и Джебел Ерол Мюмюн, които са първи и втори в кандидатската листа за парламентарните избори на коалицията „ДПС-Ново начало“, техният колега от Черноочене и №3 в листата Айджан Ахмед, кандидата за депутат Самет Хасан и зам.-кмета на Джебел и младежки лидер на ДПС Бюлент Ахмед и др.

В словото на Неджми Али имаше политически нюанси, каквато бе и волята на жителите на Душинково и гостите – те искаха да знаят каква е истината за случващото се в страната и в партията.

„Докато ние подкрепяхме правителството, те бяха против съществуването на кабинет с участието на ДПС. С този изненадващ и немотивиран отказ да изпълнят даденото обещание пред хората-избирателите на ДПС на последните предсрочни парламентарни избори през месец юни, тези 17 души ваши избраници, които вече се самоизключиха от ДПС, убиха надеждите на стотици наши подготвени млади хора, които щяха да се реализират в различните структури на изпълнителната власт“, каза Неджми Али.

И още: „Докато другите се занимават със себе си, личното си его и благосъстояние, ние работим по приоритетите пред страната ни и нашите избиратели. Демографската криза, която борим с различни политики и инструменти за спиране на негативните процеси. В момента, благодарение на активната роля на председателя на ДПС г-н Делян Пеевски, се даде старт на изграждането на десет индустриални зони в страната, което гарантира и създава предпоставки за увеличаване на инвеститорския интерес към страната ни.

Изпълнението на тези индустриални зони ще допринесе до разкриването на хиляди работни места, на реализацията на хиляди кадърни млади хора във високотехнологични заводи срещу добро европейско заплащане“.

Припомнените думи в парламента на първия председател на ДПС, който заяви, че няма да позволи избирателите на ДПС да бъдат третирани като втора категория хора докато той е председател на партията, получиха бурни овации от признателните жители на община Джебел.

На Яран Байрам бе постигнато съгласие, че добрите неща за хората предстоят с №8 в интегралната бюлетина за коалицията „ДПС - Ново начало“.

Празникът в Душинково бе изпъстрен с богата музикално-фолклорна и спортна програма.

Източник: standartnews.com