Оцени срещата им като „градивна“

Оказва се, че на Кирил Петков и Асен Василев им се е наложило да сведат глави пред БСП.

Пред БНР зам.-председателят на ПГ на БСП Филип Попов обяви, че преговорите са рестартирани.

Не е за вярване какво направиха Кирил Петков и Асен Василев пред БСП

Петков и Василев са се съгласили с направените от БСП забележки по темата с нарушената комуникация. Занапред коалиционните партньори ще работят върху подобряването на комуникацията помежду им. Оттук нататък еднолични решения няма да могат да бъдат вземани, категоричен бе Попов.

Според него нарушената комуникация помежду им си е проличала повече от добре в случая с руските дипломати. Това БСП оценява като сериозна грешка, но забележката вече е взета. Предвид факта, че коалицията е доста сложна, то е почти невъзможно всичко да върви гладко по мед и масло, отбеляза Попов.

Той посочи, че и занапред БСП ще продължи да заявява ясно, ако няма съгласие по дадени политики в коалицията. Един от проблемите на тази коалиция е липсата на конкретна програма. Поради тази причина от утре стартират работните групи, които ще бъдат натоварени със задачата да запишат конкретната промяна във всяка една от сферите с времеви хоризонт и ясни законодателни инициативи.

Като цяло обаче Попов оцени срещата им с ПП като „градивна“.

На този етап не са коментирани нито имена на хора, нито ресори. В заключение отбелязва, че министерствата на туризма, икономиката, земеделието, както и това на труда и социалната политика, са се справили наистина много добре.

Източник: blitz.bg