Управляващите подразниха Сидеров

Управляващите продължават да дразнят всячески националиста Волен Сидеров.

По всичко личи, че в близките няколко дни в Народното събрание ще избухне поредният грандиозен скандал. За никого не е тайна, че медийните изяви и популистичната риторика, са основните приоритети на лидера на „Атака”. Мнозинството в парламента е готово да го удари по слабото му място, посягайки на най-святото му – партийната телевизия „Алфа”, през която националистът извършва непрестанна агитация на твърдия си електорат.

[caption id="attachment_306789" align="alignleft" width="300"]Управляващите подразниха Сидеров Управляващите подразниха Сидеров[/caption]

До момента, една от стаите в Народното събрание е предоставена на „Атака” и се ползва като технически пункт, от който се правят монтажите на репортажите от там. Именно по този начин се дава възможност на националистическата партия да пропагандира в реално време изявите на депутатите-националисти. Заформящият се конфликт е породен от факта, че независимите депутати, които са вече четирима, нямат стая, в която могат да отдъхват. Очакванията са през следващите дни групата на независимите народни представители да се разрасне. В кулоарите на парламента се носи слух, че още двама депутати се готвят да се отцепят от редиците на ГЕРБ.

Независимите депутати вече навдигат недоволство, че липсва място, в което могат да се съберат, когато не са в пленарната зала. Този факт създава сериозен дискомфорт за отцепниците, тъй като се налага да отсядат в стаите на бившите си съпартийци, а там по разбираеми причини ги посрещат на нож. Независимите народни представители са изправени до стената и единственото, което могат да правят, когато са свободни е да се шляят из кулоарите на парламента, но това също е доста притеснително.

Именно те бяха тези, които иззеха функцията на златния пръст на Волен Сидеров и вече осигуряват кворума в пленарна зала. Властта е изправена пред сериозен проблем, тъй като на този етап депутатите-отцепници отказват да ходят на работа в парламента при така създалата се ситуация. Поради тази причина въпросът за освобождаването на стаята от партийната телевизия „Алфа”, е бил поставен ребром от председателя на парламента Михаил Миков. Той заявил, че и без това се ширят в твърде много помещения, при положение, че са най-малобройната парламентарна група и се налага да освободят едната стая.

Миков дори посочил и стаята, която репортерите на Волен трябва да освободят. Предполага се, че в най-скоро време Сидеров ще вдигне скандал до небесата заради настояването на председателя на парламента, пише пише pik.bg.