Поредните, които говорят едно, а правят съвсем друго
Наближи ли време за избори настъпва люта битка за кокала и хората на лидера на „Възраждане“ Костадин Костадинов, по-известен като Костя Копейкин, не правят изключение.

Страшна шуробаджанащина се шири в листите на партията за предстоящите парламентарни избори, които президентът Румен Радев насрочи за 2 октомври.

Напук на множеството претенции за морал, хората на Костя Копейкин нагло демонстрират, че нито един от лошите навици от партиите на статуквото не им е чужд. А уж всички те се борят яростно срещу тях. Да, да, ама не!

В случай, че проруската партия успее да събере прогнозираните от социолозите около 10%, то в парламента могат да попаднат съпругата, братът и първият братовчед на един от най-влиятелните партийни босове – дясната ръка на Копейкин, Николай Дренчев, който е отговорник за партийните финанси. Той отговаря и за събирането на огромните суми от членски внос, които в последно време се губят.

На всичкото отгоре партийни активисти издават, че това далеч не са единствените семейни драми в листите. Оказва се, че на избираеми места са изтипосани и две любовници на партийни босове, но техните случаи поне не са толкова очевАдни.

По всичко личи обаче, че Николай Дренчев се е заел сериозно да се погрижи за трудовата заетост на роднините си. А и каква по-добра работа би могъл да осигури за един самоотвержен русофил, ако не депутатско място – огромна заплата и нулеви изисквания за качества и опит. За да се подсигури, че няма да изпаднат, всички те са наредени като водачи на листите, но в различни избирателни райони.

Самият Дренчев като важен фактор води две листи – в Ловеч и 23 МИР в София. Запознати издават, че раздвоението не е случайно и допълват, че второто място в листите в Ловеч е отредено на съпругата му Красимира Цекова, която на предишния вот бе водач.

Вероятно си спомняте прогнозата на социолозите, според която Възраждане има голям шанс да вкара депутат и от двата града. На практика, ако Дренчев предпочете да стане народен избраник от столицата, то това автоматично осигурява депутатско място и на жена му.

Братът на Дренчев – Димо, също се е уредил с избираемо място. Той е водач на листата в Перник въпреки, че няма нищо общо в града.
И за да е пълна картинката, ковчежникът на Копейкин е уредил и братовчед си Димчо Димчев като водач на листата в Кюстендил.

От биографията му става ясно, че живее в Лондон. Той е със средно образование и се препитава като брокер и строителен работник. Парашутистът от клана Дренчеви посочва, че е роден в Добрич, но е живял и в силистренско село, преди да забегне на Запад.

Едва ли някой ще се изненада, че спуснатият отгоре Димчо не е успял да предизвика ентусиазма на партийните активисти от района. Преди броени дни Копейкин и той били в Дупница за учредяване на партийната структура там като на събранието имало едва 17 души.
Преобладаващата част от тях са активисти на БСП, но след като не успели да се уредят със сладка държавна работа, са в търсене на нова ракета-носител.

Самият ковчежник на Костя Копейкин – Николай Дренчев също не блести с кой знае каква парламентарна дейност. Като истински представител на партията, той е върл противник на ваксините срещу COVID-19. И докато се репчеше за пред хората, заявявайки, че и пистолет да му опрат в челото, няма да се ваксинира, в действителност той отдавна го е направил, сочи разследване на bTV.
Той не само не се засрами, когато лъжата му излезе наяве, а дори се закани да съди медията.

Другото, с което ще бъде запомнен е заканата му да прати в „концлагер насред Дунава“ всеки нарекъл вожда му с прякора Костя Копейкин, с който всъщност е масово разпознаваем.
Освен всичко друго, някои от активистите недоволстват и от аромата, който се разнася от Николай Дренчев, когато човек го приближи. Те се шегуват, че очевидно ковчежникът отсега гради навици да се къпе само в неделя поради очакваната липса на газ през зимата.
Източник: Уикенд