Напрежение в БСП бележи и днешния ден на заседания в Парламента

Напрежение в БСП беляза и днешния ден на заседания в Парламента. На Сергей Станишев му се е наложи да свиква по спешност депутатите от партията си на извънредна сбирка. Лидерът на червените е събрал подопечните си в зала Изток на Народното събрание, а причината за това е все по-явното недоволство на червените депутати от коалицията на партията им с ДПС.

[caption id="attachment_272870" align="alignleft" width="300"]Появилото се напрежение в БСП притесни Сергей Станишев Появилото се напрежение в БСП притесни Сергей Станишев[/caption]

Начело на недоволните са Янаки Стоилов и Георги Кадиев. Те, заедно с доста техни колеги, все по-явно роптаят срещу прекалено задушаващата прегръдка на Коалиция за България с ДПС. Напрежението се разраства и заради липсата на категорична позиция на червените срещу скандалното изказване на депутата от ДПС Хюсеин Хафъзов от петък. В отчаян опит да тушира появилото се напрежение в БСП, Станишев събра хората си малко по-рано тази сутрин. Червеният лидер се мъчи да убеди народните си представители, че партията им следва своя собствена политика и не се влия от ДПС.

Притеснен от все по-явното напрежение в БСП, Станишев е разговарял и многократно с председателя на Парламента Михаил Миков. Припомняме ви, че той се върна по спешност от официалната си визита в Хърватия, за да се справи с критичната ситуация с кворума, предават от ПИК.