Надежда Нейнски  коментира, че твърденията на Нинова и президентът са несъстоятелни

Румен Радев в качеството си на държавен глава  и лидерът на БСП като министър и вицепремиер няма как да не са знаели за въпросните доклади от службите, на основание на които е преценено, че трябва да бъдат изгонени като персона нон грата 70 човека от руската  мисия в България , половината от които са дипломати, а други от персонала.

Такова решение е в приоритетите на изпълнителната власт,  обясни в тв интервю Надежда Нейнски в сутрешния блок на Нова.

„Това, което става ясно е, че ДАНС са представили три доклада , а както е по процедура шефът на тази служба се назначава от държавния глава. Състояло се е заседание на Съвета за сигурност при премиера и на него ръководителите на службите са  показали докладите и те са били обсъждани. На заседанието са присъствали министърът на вътрешните работи, външният министър и този по отбрана, имало е човек от Президентството и такъв от Министерството на икономиката. Така, че Корнелия Нинова няма как да не е запозната. И меко казано е несъстоятелно и скандално да казва, че не знае. След като са разглеждани докладите и те са били изслушани и тези, които трябва са се запознали с аргументите.”, коментира дипломатката.

Която допълва: „Според твърденията на Кирил Петков по този казус е работено още от март. Несериозно е да се твърди, че видите ли от  службите са им подхвърлили някакъв лист хартия. Няма как информацията, която службите са представили да не е обективна. Те не са политически ангажирани и едва ли имат някакъв интерес да хвърлят държавата към нови избори.”

Румен Радев също своевременно е бил информиран. А премиерът и силовите министри и тези, които имат отношение към националната сигурност трябва да вземат решението”, казва още бившата външна министърка.

Източник: standartnews.com