Докато МВР и прокуратурата сформират щабове срещу изборната търговия и през ден заседават на тежки оперативки, дерибеите на Ахмед Доган разнасят чували, пълни с краден кеш по села и паланки.

 

Поредният пример за разпасал се “земеделец”, готов да осигури 1500 купени гласа само от няколко малки общини в обл. Стара Загора е Щилиян Велинов. Той е трети в листата на Доган, а през октомври м.г. бе кандидат на Движението за кмет на общ. Николаево на последните местни избори.

 

Днес той с лека ръка предава каузата ДПС за да се влее в отбора на ренегатите около Ахмед Доган, Рамадан Аталай и Джевдет Чакъров.

Скандален запис, изпратен в редакцията показва как Велинов се готви “да думка” хорицата от общините Гурково и Езерово, подхвърляйки жълти стотинки за гласа им, защото те нямало “къде да вървят”.

 

Ако вярваме на звуковия файл, дерибеят се гласи да цака между 80 и 150 лв. на бюлетина с каръшкия номер 13, пусната за земеделския алианс.

 

Тоталът от сметките му е 1500 гласа, за които дава гаранция, че няма мърдане, чуваме още в импровизираното СРС, за което искрено вярваме, че ще събуди интереса на силовите институции.

 

В записа се чува и признание за водача на листата на Доган в Стара Загора - бургазлията Севим Али, който бе изместен от първото място в морския град от Джевдет Чакъров. Велинов в прав текст казва, че местните не щат да му видят очите и на всичкото отгоре имал хазартна зависимост:

 

“….Знам го, обаче не го обичат хората. Аз съм виновен, аз съм балък. Той три партии и отива на комар…..”

 

Представяме и пълно факсимиле от предизборната оперативка на дерибеите в Стара Загора, “председателствана” от Щилиян Велинов.

 

“….. 80-150 на … милион ти казвам…..

…… Езерово, гаранция давам - 330, идвам в българските секции. Пускам до тука, недей Петя…

…… 150 само първа - 480, втора - 100, 280, трета - 300, 800….

… Аз ти казвам, брат, ще ги думкам, аз ги знам хората, няма на къде да вървят… гаранция, гаранция, да…

….. Гурково - 200, 500. Гаранция… Казвам ти, туй детооо… без преференции.

….. Такъв резултат, брат, ти знаеш ли, с тези 1000 гласа, 1500 (не се разбира) … листата в областта…..”

 

Припомняме, че Областният съвет и всички 11 общински организации на ДПС в област Стара Загора подкрепят водача на листата Халил Летифов, заяви пред Радио Стара Загора Шендоан Халит, народен представител от парламентарната група на ДПС в 50-ото Народно събрание. Той изтъкна, че Летифов е положил основите на структурирането на партията във всички общински организации в областта.

От 30 души в Областния съвет на партията, 29 са единодушни за ДПС – Новото начало.

 

Единствено Щилиян Велинов, който беше кандидатът на движението за кмет на община Николаево на последните местни избори, е предпочел да остане лоялен на Доган. Към днешна дата Велинов е трети в листата на “земеделците” в Стара Загора.

 

Искрено вярваме, че МВР и прокуратурата ще погледнат сериозно на така представения им материал и вместо имунитет, отцепникът от Движението ще се сдобие ако не с осъдителна присъда, то поне с тежко обвинение.

Източник: crimesbg.com