Слави Трифонов съди Кирил Петков за обида!

Слави Трифонов иска от Кирил Петков 50 000 лева. Дългия заведе дело срещу премиера в оставка затова, че на 13.ти този месец, пред медиите и в национален ефир, той е изрекъл неверни думи за него. Петков е нанесъл тежки неимуществени вреди на шоумена и партиен лидер, поради което ще трябва да си понесе последиците, се казва в съобщението от Дългия.

Знаем, че действително Петков нарече Слави - "мафията" в деня, в който Трифонов официално напусна коалицията и на практика разтури правителството с един удар. Причината, която той изтъкна за решението си тогава, бе несъгласието с Петков по казуса със Северна Македония. Разбира се, Петков не остана безмълвен и обвини Слави в задкулисие и мръсни договорки с ДПС и с ГЕРБ.

"Истината е, че България има шанс, защото с този ход на Слави стана ясно, че мафията вече изгуби коалиционния си партньор. Надявам се повече хора у нас да добият смелостта да заявят не на мафията и да се изправят срещу нея", каза тогава премиерът.

Малко след това самият Трифонов излезе с обръщение към всички, в която поясни, че живеем в демокрация и всеки има правото да се изказва, както намери за добре и по адрес на всекиго. Но ще трябва и да си носи последиците след това. "Никой не може да си мисли, че ще обижда и ще клевети, а накрая ще му се размине. Няма да стане!", заяви Слави.