На „Позитано” 20 готвят план, за да замажат грандиозния провал на БСП

След като лъсна скандалният сценарий на „Позитано” 20, вече няма никакви съмнения, че наглостта на лидера на БСП Сергей Станишев, е безгранична.

Източници от „Позитано” 20 издават, че в най-скоро време ще бъде предложена идеята, Сергей Станишев отново да заеме премиерския пост. Идеята ще бъде внесена в Изпълнителното бюро на БСП, но с изричната уговорка, че трябва да бъдат извършени поне пет промени в кабинета. Основната цел на тази врътка е да се смени „експертното” правителство на Пламен Орешарски с политическо правителство, което ще бъде натоварено със задачата да възстанови доверието на електората.

[caption id="attachment_412095" align="alignright" width="300"]На „Позитано” 20 готвят план, за да замажат грандиозния провал на БСП На „Позитано” 20 готвят план, за да замажат грандиозния провал на БСП[/caption]

Запознати посочват, че в основата на скандалния сценарий на „Позитано” 20, стои самият Сергей Станишев. Очаква се на предстоящото събрание да се предложат поредица от подобрения в социалната политика на страната, тъй като само по този начин ще може да бъде отклонено вниманието на обществото от грандиозния провал, който претърпя БСП на евроизборите. На този етап лидерът на ДПС Лютви Местан и представителите на оглавяваната от него партия, са категорично против тази идея Станишев да застане за втори път начело на държавата.

Лютви Местан дори обяви публично, че ДПС би подкрепило само и единствено правителство, оглавено от Пламен Орешарски. Политически експерти обаче не изключват вероятността лидерът на ДПС да смекчи тона и в последствие да смени позицията си, пише pik.bg. След множеството буреносни облаци, които се стовариха на главата на Сергей Станишев, той ще направи всичко възможно да възкръсне като феникс от пепелта. Най-тежкият удар на лидера на червените редици бе нанесен от „Любимец 15” Момчил Неков. Освен, че младокът успя да измести Станишев от първото място в листата на БСП за евровота, той нанесе и още един тежък удар на партията.

Тези дни стана ясно, че Момчил Неков има топла връзка с опозицията (ГЕРБ). Той живее на семейни начала с Искра Василева, която е дъщеря на Гергана Василева от местното ръководство на ГЕРБ-Кюстендил. За капак на всичко, Момчил Неков възнамерява да замине за Брюксел заедно с Искра.