Мира Радева разкри кой е най-големият страх на червената партия, който я държи все още цяла

Социоложката Мира Радева коментира пред агенция "Пик.бг", че от 1989 г. има само едно нещо, което крепи БКП и БСП да не се разпадне "столетницата" и това нещо се нарича страх. Страхът, че ако се разделят вече ще са минало е основната причина според нея в червената партия да се държат все още ръка за ръка. За първи път се наблюдава разцепление заради лидерския конфликт между Сергей Станишев и Георги Първанов. Така АБВ не е нито към "столетницата", нито към ГЕРБ, както се появиха твърдения за последното. За Мира Радева интересна личност в БСП, освен вече споменатите, е Ивайло Калфин, който винаги е бил смятан за външен човек, тъй като не веднъж критикува своите.

[caption id="attachment_264408" align="alignright" width="300"]мира радева Мира Радева[/caption]

Смята, че няма да има голяма активност на евроизборите и коалицията между БСП и ДПС ще надделее с по-добър резултат от този на ГЕРБ. Все пак си оставя вратичка, като допълва, че това нещо може да промени, ако се активизират повече граждани за "герберите" и евентуално за Реформаторския блок, тъй като реално в момента именно те са опозицията на управляващите от кабинета "Орешарски".

Мира Радева е категорична, че в БСП са особено дисциплинирани в обединението си, защото страхът ги крепи да не се разпадне партията. Социоложката има сериозни притеснения от информацията, която се носи в общественото пространство, че страната ни може да бъде привлечена в Евразийския съюз на Путин.