Въпреки, че Пламен Орешарски не е обявил все още официално датата, на която ще подаде оставка, министрите му вече си стягат багажа

Едва ли някога министрите от кабинета на Пламен Орешарски ще заемат толкова високи постове след оставката на премиера. Въпреки, че оттеглянето му все още не е факт, повечето от министрите вече си стягат багажа и се подготвят за неблагоприятния за тях изход от ситуацията.

Днес бившият културен министър Вежди Рашидов заяви, че наследникът на поста му в културното ведомство не е в парламента, тъй като си събира багажа.

[caption id="attachment_412897" align="alignright" width="300"] Пламен Орешарски Министрите на Пламен Орешарски си стягат багажа[/caption]

Вежди Рашидов заяви, че информацията му е достоверна, тъй като е от получено съобщение на мобилния му телефон. Въпреки това той не си спести критиките по адрес на кабинета на Пламен Орешарски, подчертавайки за неуспеха му по отношение на фискалната политика.

Бившият министър коментира и твърдението на Петър Стоянович, че за година кабинетът на Пламен Орешарски е постигнал това, което не е било постигнато за години. Той заяви, че много от постигнатото от Пламен Орешарски всъщност е било започнато много преди той да дойде на власт. Премиерът отказа да участва в дебатите, както и да отговори на журналистите в кулоарите на парламента, пише ПИК. Би Ти Ви направи ексклузивното съобщение, че Пламен Орешарски ще депозира оттеглянето от поста си следващия вторник след приключването на съвета, свикан от Росен Плевнелиев, на който се очаква да бъде насрочена дата за избори.