За нея тези мерки не са антиинфлационни

Изказването на икономиста Мика Зайкова по адрес на финансовия министър Асен Василев, разпали сериозен скандал.

Тя е категорична, че твърдението, че с новата актуализация на бюджета животът ще стане по-лек, е абсолютна лъжа.

Мика Зайкова направи Асен Василев на пух и прах

Според финансовия експерт от ИТН, инфлацията не може да се бори само с мерки, а са нужни и инвестиции. Според нея лансираните от кабинета „Петков“ мерки не само, че не са антиинфлационни, а на всичкото отгоре са много закъснели. Мика Зайкова ги определи по-скоро като антикризисни.

Икономистът е на мнение, че би било много по-добре да се помогне на бизнеса да се изправи, а след това той на свой ред да повиши доходите. Освен това не трябва да пропускаме и важната подробност, че ние продължаваме да стоим на последно място по доходи.

Това заяви Мика Зайкова в сутрешния блок на bTV.

И тя като мнозина е на мнение, че всички санкции, които ЕС налага на Русия се връщат към нас като бумеранг. Неминуемо, както сами се досещате, това ще рефлектира върху цените на горивата у нас.

Тя е категорична, че заявеното от вицепремиера Асен Василев, че ръстът на приходите и разходите са равни, е абсолютна лъжа.

Икономистът не скри изненадата си и от факта, че всепризнати международни финансови институции като МВР, ЕБ и СБ не се наемат да прогнозират реалния ръст, а само Асен Василев може. В този ред на мисли тя припомни, че финансовият министър отсече, че ръстът ще е 2.9%

Източник: blitz.bg