Мика Зайкова цветиста, както винаги!

Цветиста и колоритна, както винаги, Мика Зайкова коментира усложнената политическа обстановка у нас. Тя призна в ефир, че разбира действията и мотивите на Слави Трифонов, но е категорична, че Дългия е добър човек и че обича страната ни. "Обиден е, има право. Но знам, че мисли за България и не се води от користни подбуди", каза тя.

И добави за себе си, че се е борила много за това да имаме работещо правителство. "Борих се. Като прасе с тикви се борих. Защото положението е страшно и защото като нищо ще изтървем европейските пари от Плана за възстановяване. А сме зле. Технологически държавата ни се намира някъде още в средата на миналия век, това допълнително обрича икономиката ни", заяви Зайкова.

Мика сподели, че е писала лично до Корнелия Нинова, с молба да направи всичко, за да имаме сега нов кабинет. "Но явно на много хора не им пука за бъдещето ни. Ако им пукаше, Христо Иванов нямаше да наприказва всички тези глупости, нито пък останалите щяха да реагират толкова емоционално", смята Мика.

И завършва с това, че над половината от доходите на българите отиват за храна, а положението е ужасно, защото инфлацията има ръст с над седемнадесет процента. "Скъпотия, немотия, а идват и зимните месеци, тогава не ми се мисли", кръсти се Зайкова.