Михаил Миков даде оценка за управлението на кабинета и коментира възможната дата за предстоящите избори

Михаил Миков коментира една от най-горещите политически теми през последните дни в държавата, а именно предстоящия вот. Той заяви в ефира на Българската национална телевизия, че най-вероятно изборите ще се проведат 28 септември.

Той поясни, че това е най-често спряганата дата сред политическите лидери. Михаил Миков заяви, че е дискутирал този въпрос с представители на ДПС и ГЕРБ. Той не изключи възможността вота да бъде на някоя от другите две възможни дати - 21 септември или 5 октомври.

[caption id="attachment_412978" align="alignright" width="300"]Михаил Миков Михаил Миков даде оценка за работата на кабинета[/caption]

Михаил Миков каза, че БСП иска повече от всяка друга партия провеждането на предсрочни избори, но нито една политическа сила, включително и ГЕРБ не желае и не е готова за бързи избори. Михаил Миков напомни, че има редица важни задачи, които все още не са свършени. Сред тях са изготвянето на бюджета и договор с Европейската комисия, както и съставянето на ново правителство.

Според Михаил Миков партиите са насочили вниманието си не толкова върху предстоящите избори, отколкото върху това как ще им се отрази избирателната активност.

Михаил Миков не изключи и възможността за избори идния месец в случай, че партиите успеята да се споразумеят.

Социалистът заяви, че това правителство е истински герой и е управлявало като такъв, в предвид ситуацията, която е в момента в страната ни. Той е категоричен, че експертността на кабинета "Орешарски" е била на ниво, въпреки, че в последните няколко месеца е загубила хомогеността си, пише БЛИЦ.