Сгащиха Меглена Кунева в нагла измама дни преди изборите

Претендиращата за най-голяма европейка Меглена Кунева наруши Изборния кодекс. Проверка, извършена от ПИК установи, че само 6 дни пред изборите реформаторката е нарушила закона. Тя е направила дарение на стойност 39 000 лева. Според закона за партиите, даренията, направени от физически лица не трябва да надвишават сумата от 10 000 лева годишно. Меглена Кунева е нарушила закона, дарявайки сума четирикратно по-голяма от предвидената в закона.

Освен това дарението е било направено 6 дни преди изборите. Меглена Кунева е нарушила не само горепосочения закон, но и Изборния кодекс. Оказва се, че сумата е била дарена на медиите. Според Изборния кодекс, партиите заплащат за медийни кампании при тяхното възлагане.

[caption id="attachment_412413" align="alignright" width="300"]Меглена Кунева Меглена Кунева в далавера за 39 000 лева[/caption]

Вероятно Меглена Кунева се е надявала, че нарушението й ще остане незабелязано. Въпреки усилията си тя е аут от Европарламента. Безспорно най-щастлив от този факт е Иван Костов, който призова своите избиратели да гласуват за втория в листата на Реформаторския блок Светослав Малинов. Иван Костов ликува след детронацията на Меглена Кунева.

Сред благодетелите на Меглена Кунева са не само десетки бизнесмени, но и известно дейци от годините на прехода.

В подобен скандал се забърка и АБВ, където лъснаха съмнителни връзки между спонсорите на партията и наблюдателите, които бяха назначени за изборите, пише ПИК.