Михаил Миков се е заел лично да изрита Мая Манолова от партията

Съвсем скоро червеното острие на БСП Мая Манолова ще е само част от историята на партията.

Мълвата носи, че Мая Манолова е зачеркната от всякъде, дори и от родния й Кюстендил. Отстраняването й от политическия живот на партията вече е в ход. Със задачата да я изрита от БСП се е заел лично доскорошният й опонент за лидерство в партията – Михаил Миков.

От „Позитано” 20 издават, че съвсем скоро Мая Манолова няма да е дори и редови народен представител.

[caption id="attachment_418646" align="alignright" width="300"]Михаил Миков се е заел лично да изрита Мая Манолова от партията Михаил Миков се е заел лично да изрита Мая Манолова от партията[/caption]

До неотдавна в червените редици се смяташе, че най-трудната апаратна игра ще е отстраняването на Мая Манолова от лидер на БСП в Кюстендил. Местните хора обаче са на мнение, че е крайно време да върнат на партийния местен пост Иво Атанасов и той отново да стане техен депутат. Припомняме, че Иво Атанасов бе депутат в четири парламента. Запознати твърдят, че ако Мая Манолова изпадне от Народното събрание, политическият й залез ще е неизбежен.

От червените редици издават, че Михаил Миков споделил пред свои приближени уж на майтап, че Мая Манолова има нужда от поне един парламентарен отпуск. Новият лидер на БСП обаче възнамерява да й търси отговорност и за червената метла в Кюстендилско, където през последната година приятели на Мая Манолова били назначени на по-важните началнически постове. От партията издават, че съдбата на любимия на Мая Манолова - бившият военен министър Ангел Найденов, също е под въпрос. Очаква се съвсем скоро да стане ясно дали Найденов ще продължи да води медийната политика на БСП заедно с Антон Кутев.

Според информацията Ангел Найденов е в добри отношения с новия лидер на БСП Михаил Миков, но далеч не държи да бъде в политбюрото. В този ред на мисли е съвсем резонно да се смята, че най-одумваната двойка в политическото пространство ще излезе едновременно от политиката. За последно двамата взеха участие в надпреварата за нов председател на БСП като кандидатурата на Мая Манолова била подкрепена о Румен Овчаров, пише marica.bg.