Еманюел Макрон призна, че е казал на Путин директно своето мнение!

Френският лидер Еманюел Макрон направи изказване, което надали ще се понрави на някои от европейските му партньори. В разговор с местна медия той заяви, че категорично не е съгласен да се "унищожава" Русия, имайки предвид постоянните налагани санкции и отношението като към врагове за всички руски граждани.

"Не съм съгласен и съм против подобна практика, защото тази война ще свърши все някога, а ние после трябва да имаме обратен път за диалози и подобряване на връзките с Русия. Това е страна, с която сме имали и пак ще имаме добри и трайни бизнес и дипломатически връзки, затова не е мъдро да хвърляме на вятъра сами всичко", каза Макрон.

Той естествено поясни, че е говорил с Владимир Путин неведнъж и също така неведнъж му е съобщавал мнението си за войната, в която той реши да се впусне. Предупредил го е, че сам се изолира от целия свят и ще се превърне в нежелана и неодобрявана никъде персона. Посъветвал го е да прекрати конфликта и да се оттегли от Украйна.

"Всичко това в очите съм му го споделял, открито сме разговаряли. Но пак настоявам и повтарям, че дипломацията е единствената, която може да разреши нещо в тези времена. С агресия от едната или от другата страна, ще стигнем до път, от който няма изход", смята Макрон.