Ахмед Доган настоял за избирането на настоящия лидер на АБВ за държавен глава

Лютви Местан предизвика поредния скандал в политическото пространство, обявявайки в прав текст, че ДПС стои зад избирането на Георги Първанов за президент, особено за първия му мандат. "Максималното, на което се надяваха Георги Първанов и екипът му тогава беше балотаж. Ахмед Доган обаче ясно показа, че иска него за президент с култовото си обръщение "господин Президент" още по време на предизборната кампания. Това накара половин милион избиратели на ДПС да дадат гласа си за Първанов", категоричен е Местан.

[caption id="attachment_264779" align="alignright" width="225"]Лютви Местан нападна Георги Първанов Лютви Местан нападна Георги Първанов[/caption]

Сегашният председател на ДПС изтъква още, че ако не са били думите на Доган, тези гласове най-вероятно са щели да отидат за конкурента на Първанов - Петър Стоянов, който щеше да спечели втори мандат.

Острата реакция на Местан е по повод нападките на бившия държавен глава, че ситуацията в страната се диктува от ДПС, което наложило рестарта на АБВ. Това разгневи политика от ДПС и той не скри възмущението си от тези думи, предават от БЛИЦ. "Първанов забравя участието ни при избора му за държавен глава", беснее Местан.