Лютви Местан заяви, че България е родината на всички депутати от партията му и те ще се борят, за да изпълнят завета на Апостола

Лютви Местан скандализира от трибуната на Народното събрание. Навръх годишнината от обесването на Васил Левски председателят на ДПС заяви, че партията му ще работи, за да изпълни завета на Апостола на свободата, а именно за република, в която българи и турци ще бъдат равни и ще се подчиняват на общи закони.

[caption id="attachment_277787" align="alignleft" width="300"]Лютви Местан скандализира с изказване Лютви Местан скандализира с изказване[/caption]

Лютви Местан категорично заяви, че в страната е нужно да се постигне етнически мир и търпимост между отделните партии. Лидерът на ДПС не смята, че различията между българи и турци са проблем за страната. Местан е категоричен, че България е родината на всички депутати от партията му и затова те нямат никакви намерения да я напускат. Това изказване на Лютви Местан дойде по повод все по-често срещаните възгласи на недоволни българи, че който от ДПС не харесва законите на България, да ходи в Турция.

В същото време Велислава Дърева директно осъди използването на името на Васил Левски в политически речи. "В днешно време всички искат да използват Левски, за да агитират или оправдават действията си", изригна журналистката в интервю за Нова телевизия. "Време е всички тези политически лица да млъкнат, за да могат думите на Апостола да бъдат чути", каза още журналистката. Според Дърева има прекалено много националисти, които използват думите на Апостола на Свободата както на тях им е изгодно, предават от БЛИЦ.