Радан Кънев и Иван Костов спорят за Реформаторския блок

Поредната люта интрига се заформи в редиците на Реформаторския блок.

За пръв път Радан Кънев си позволи да се опълчи на думите на политическия си идол Иван Костов. Припомняме, че в събота Командира демонстративно отказа да се появи на Националното събрание на тъмносините. Тогава бившия министър-председател заяви, че Реформаторският блок е на границата на саморазрушението.

[caption id="attachment_429160" align="alignright" width="300"]Радан Кънев и Иван Костов спорят за Реформаторския блок Радан Кънев и Иван Костов спорят за Реформаторския блок[/caption]

За разлика от него обаче председателят на ДСБ Радан Кънев, чиято партия е част от редиците на Реформаторския блок е на мнение, че Реформаторите далеч не са на границата на саморазрушението. Той подчерта, че се движат на ръба на компромиса и всичко може да бъде разрешено чрез провеждането на конструктивни разговори. В ефира на Нова тв Радан Кънев изрази надежда, че това ще се случи в най-скоро време. Той уточни, че ДСБ е била отвъд границата на саморазрушението, след като миналата година не влезе в Народното събрание и нямаше финансиране. Към днешна дата обаче Радан Кънев смята, че подопечната му партия е стабилна.

Въпреки, че се намират в доста трудно положение, най-важното е, че са единни и това е било видяно ясно на последното Национално събрание. Радан Кънев подчерта, че едно нещо е сигурно – това, че в Реформаторския блок се движат по ръба на компромиса. Лидерът на ДСБ не скри, че очаква с нетърпение реакцията на идола си Иван Костов, имайки предвид всеизвестния факт, че Командира не търпи да му противоречат.

Междувременно стана ясно, че представителите на народа в 43-то Народно събрание ще бъдат санкционирани с прогресиращи глоби, публични порицания и дисциплинарни съвещания. Освен тези санкции, отделните парламентарни групи предвидиха в правилниците си и редица други сериозни наказания за непокорните народни представители, съобщи Нова тв. На депутатите, позволили си да отсъстват по неизвинителни причини, ръководството на партията може да наложи финансови санкции, пише pik.bg.