Любен Дилов-син призна, че в ББЦ има голям проблем

Любен Дилов-син призна, че редиците на ББЦ са разкъсвани от сериозен проблем.

По повод напускането на Николай Бареков на съпредседателското място на ПП ББЦ, той бе категоричен, че в ББЦ не се случва нищо драматично. Любен Дилов-син заяви, че през последните няколко месеца Николай Бареков си е позволявал да говори от името на формациите в коалицията и не било необходимо да се въвежда какъвто и да било порядък.

[caption id="attachment_432191" align="alignright" width="300"]Любен Дилов-син призна, че в ББЦ има голям проблем Любен Дилов-син призна, че в ББЦ има голям проблем[/caption]

Любен Дилов-син се жалва пред медиите, че напоследък критиките на Николай Бареков по отношение на гласуването на народните представители от редиците на партията по някои законови промени, са били доста несправедливи.

Припомняме, че Любен Дилов-син е новият говорител на БДЦ. Той призна, че в редиците на политическата формация „България без цензура” има сериозен проблем и трябва да се прецени много внимателно дали да се превърне в траен субект на политическия небосклон или ще си остане тв предаване, което е в пряка зависимост от настроението на водещия, пише pik.bg като се позовава на информация на novini.bg.

Междувременно Николай Бареков поясни пред медията, че не е подал оставката си от партията ББЦ, а от коалицията БДЦ. Той твърди, че такава коалиция не съществува, тъй като е била коалиция от партии, когато е влизала в 43-то НС, а влизайки в него се е регистрирала като парламентарна група БДЦ. Бареков подчертава, че остават част от парламентарната група, но занапред ще гласуват само и единствено по съвест.

Плъзна мълвата, че оставката на Николай Бареков е породена от конфликта му с милионера Христо Ковачки, но той категорично отрече да е така и допълни, че двамата не са се виждали от няколко месеца. Според него предстои парламентарната група да вземе важно решение дали ще бъде истинска опозиция на управлението или част от парламентарната група ще решат, че е по-добре да се навъртат около трапезата на управляващата коалиция.