Бюджет, петрол и назначения на ключови постове... Това са трите проблема заради които сглобката между Бойко Борисов, Кирил Петков и Христо Иванов се клати. В интервю на Цветанка Ризова с Христо Иванов по Би Ти Ви, неочаквано се включи и Бойко Борисов, който упрекна Иванов, че е одобрил назначаване на нов шеф на "Пирогов".

"Само преди няколко дни аз, Христо Иванов и Кирил Петков взехме решение да не правим назначения на ключови постове, без да са съгласувани между нас тримата. И сега научавам, че шефът на "Пирогов" е сменен, а консултация по този повод няма" , избухна Борисов. Христо Иванов се съгласи с него и потвърди, че имат такава уговорка, а също и че разбира защо Борисов е емоционален. Но прехвърли топката към Кирил Петков.

Малко по-късно стана ясно, че комисията за бюджета няма да работи, след като ГЕРБ не се появиха на заседанието и Йордан Цонев обяви, че няма да има работна среща днес.

По-късно дойде и новината, че "Лукойл" планират да продадат активите си в България, което хвърли в паника част от обществеността. От правителството обаче твърдят, че няма риск за енергийната сигурност на България.

Какво се случва?

Страната е изправена пред безпрецедентна криза, а  липсата на управленски опит на Кирил Петков и Асен Василев личи все по-ясно. ГЕРБ от своя страна се опитват да стоят встрани от управлението, докато гледат как "партньорите им във властта" бавно, но сигурно потъват. Въпросът е, дали ще има изход от кризата, след националната катастрофа, която се задава? Или Виденовата зима ще изглежда дреболия, в сравнение с безотговорното управление на Петков и Василев?