Президентът на КТ Подкрепа Димитър Манолов с мрачна прогноза за новата 2023-та година. Той смята, че и през нея ще има протести на работещите, като причините са много. Една от тях е спирането на мини Марица Изток. Той допълни, че тези действия са в разрез със законодателството, като не е ясно защо правозащитните органи не го забелязват.

Също така синдикалистът изрази опасения и за либерализацията на пазара на тока, като според него е възможно то да изкара хората на улицата.

Той коментира и плана за възстановяване и устойчивост, като според него тези пари до хората няма да достигнат.

Друго сериозно притеснение, което има е отработеното ядрено гориво от АЕЦ Козлодуй. В момента то се изнася за Русия, но според Манолов някой ден то ще бъде върнато и това ще бъде много сериозен проблем от национално значение.

Коментар отправи и по адрес на действащия 48-ми парламент на България. Според него нещата, по които работят са с най-често негативно отражение на ситуацията. Манолов допълва, че в Народното събрание са влезли и не малко депутати, които според него са врагове на бедните хора, като визира споровете основно повишението на минималната заплата.

Източник: narod.bg

Лошо започва новата година: Парите от Европа няма да стигнат до хората