Даниел Лорер обясни, че Петков ще продължи да е водеща фигура!

Какъв точно ще го играе премиерът в оставка ако ПП направи нов кабинет - това се опита да обясни министърът в оставка Даниел Лорер в ефир пред Жоро Любенов. Той обаче така и не уточни ясно дали Петков ще оглави някое министерство и какво де факто ще прави. "Петков и Василев са в основата на промяната, която стартира наистина у нас, а не като преди - проформа. Така че той ще остане с водеща роля. Всички важни решения и промени обаче ще се вземат от Василев", каза Лорер.

Екс министърът обясни, че в идните дни трябва да се намерят още няколко човека, които са готови да се борят със статуквото и корупцията и да не ги е страх да подкрепят реалната промяна. Не отговори категорично обаче на питането дали сред тези, които увещават, са независимите Елена Гунчева и Виктория Василева. Обясни, че ще се водят сериозни преговори с БСП и с ДБ.

Колкото до скандалното отстраняване на дипломатите от Русия, Лорер смело заяви, че видиш ли, България не се нуждаела вече от руски туристи така, както ни било насаждано навремето. Идвала обаче страшна рецесия и това налагало да се продължи управлението по начина, който се води досега от ПП, за да не обричаме народа на студ и глад зимата.

"Няма как, вече няма връщане назад. Гледаме само пред себе си и работим с партньорите ни от Европа, защото Русия вече не е толкова значим фактор за страната ни. Както можем без туристите им, така скоро ще можем и без руския им петрол", скандално обяви Лорер.