За поредна година в Софийския университет се провежда кампанията “Лигата на младите гласоподаватели”, в рамките на която кандидати за народни представители дебатират помежду си в присъствието на студенти и НПО младежки организации. Дебатът ще се проведе тази сряда в Аулата на Софийски университет “Св. Климент Охридски” в 18:30 ч.

 

Събитието и участниците в него бяха обявени предварително на официалната страница, като бяха посочени потвърдилите партии - БСП, ИТН и ПП/ДБ. В края на миналата седмица заявената от ПП/ДБ Илина Мутафчиева беше сменена с Лена Бориславова и това бе обявено със следното:

“ПРОМЯНА в участниците в дебата на 29.05

🖊На мястото на Илина Мутафчиева като кандидат от “Продължаваме Промяната - Демократична България” ще се включи Лена Бориславова.” Беше качен и официален банер на Лена Бориславова като представител на ПП-ДБ.

 

Незнайно защо след като ГЕРБ-СДС подадоха своя участник в дебата -младият кандидат за народен представител Кристиян Маджуров, който е добре познат на Студентските съвети, обявлението за участие на Бориславова мистериозно изчезна от официалната страница на събитието.

 

Към този момент останалите заявени участници в дебата не знаят кой ще се яви от страна на ПП/ДБ, но отношението на партията към разговора за младежки политики е меко казано несериозно.

Източник: crimesbg.com